Ortobionomi

Ortobionomi är en mycket framgångsrik och effektiv metod för att bli av med värk och muskelsmärta.

I korthet innebär det att med lätta kompressioner och hållövningar på spända muskler i avslappnat läge omprogrammeras hjärnan, så att gamla såväl som nya spänningar släpper och obalanser i skelett och leder korrigeras.

Lymfmassage

Alla mår bra av lymfmassage. Den mjuka behandlingsformen bättrar på ditt immunförsvar och ger kroppen en extra skjuts att hålla sig stark och frisk. 

Kortfattat innebär lymfmassage att man stimulerar lymfsystemet med hjälp av djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Många känner en positiv skillnad i kroppen direkt efter behandlingen. De känner sig lättare, mjukare och mindre ömma.

Avstressande massage

Avstressande massage gör gott för kropp och själ .

En underbar helkroppsmassage med varm olja.
En behandling för dig som känner att du behöver få landa och hitta tillbaka till dig själv. Eller för dig som bara vill unna dig och din kropp en skön stund i vacker och avkopplande miljö.

Du ligger på en skön, varm IR-madrass med integrerade ametiststenar, den infraröda värmen och de negativa joner som avges från stenarna tränger djupt in i muskler och leder och har en detoxeffekt. Massagen är en mjukgörande helkroppsmassage med varm olja. Fokus ligger på största möjliga avkoppling och känsla av välbefinnande. I massagen ingår rygg - axlar - nacke - ben - fötter - armar - händer - ansikte och hårbotten.
Behandlingen börjar med ett 10 minuters fotbad och något att dricka, åtföljs sedan av 60 eller 90 minuters massage.
Kom gärna nyduschad och låt den fantastiska oljan från Maria Åkerberg bli kvar när du fortsätter med en skön och lugn stund/kväll hemma.
Denna massage är även en mycket uppskattad present att ge någon man tycker om. Presentkort köper du här.

Koppning

Koppning ser vi som en bra behandlingsform om du upplever det som att "kostymen är lite för trång".

Koppning fungerar som omvänd massage. Istället för att utöva tryck använder man vakuum för att lyfta upp hud och bindväv och blodtillförseln ökar vilket har en god läkande kraft. Efter bara någon/några behandlingar upplever många att de får mindre stelhet, ökad rörlighet, muskelavslappning och cirkulation m.m. Området som skall koppas oljas in och sedan sätts en silikonkoppa med vakuumsug i huden, koppan lyfts upp något och förs över kroppsdelen. Behandlingen kan utföras både dynamisk och statiskt. D.v.s. antingen håller terapeuten koppan i rörelse eller så låter man den sitta fast under vissa minuter. Man kan få en koppningsmassage på hela kroppen eller så fokuserar man behandlingen till vissa kroppsdelar. Koppning skall inte vara smärtsamt utan mer av en skön upplevelse. Terapeuten har en dialog med kunden under behandlingen så att inte vakuumsuget blir för hårt då vissa delar av kroppen kan vara lite känsligare. Behandlingen utförs på en helkropps IR-madrass med integrerad varm stenterapi. Ametiststenarna frisätter negativa joner som ytterligare påverkar kroppen positivt, infravärmen tränger djupt in i muskler och leder och har även den en detox-effekt.

Om ortobionomi

Östergårdens blomma

Hur många behandlingar?

Vanligtvis handlar det om tre till sex behandlingar. Antalet beror till exempel på skada, hur länge du gått med problemet och hur djupt det sitter. Tre behandlingar rekommenderas, även om du blir besvärsfri efter första. Anledningen är att muskelminnet behöver få ytterligare signaler för att inte återgå till det spända läget igen.

Östergårdens blomma

Hur ofta bör behandling göras?

Behandlingarna utförs med 1-2 veckors mellanrum beroende på vilken skada eller vilket problem som behandlas. Kroppen arbetar vidare i 3-5 dagar med de signaler som skickats till hjärnan och muskelminnet under behandlingen.

Östergårdens blomma

Att tänka på inför och efter behandling.

Ha på dig mjuka och följsamma kläder då du behåller dessa på under behandlingen. Under behandlingen kan du bidra till att flödet lättare kommer igång genom att vara så avslappnad som möjligt och andas lugnt hela vägen ner i magen & bröstkorg som vidgas för att hjälpa till att syresätta musklerna. 3-5 dagar efter behandlingen arbetar kroppen med de signaler till muskelminnet som skickats. Under denna tid bör du ej utsätta kroppen för extra fysisk aktivitet.

Gör behandlingen ont?

Nej, behandlingen gör inte ont. De flesta kunder känner att de får en skön och behaglig stund som är bara deras, det har hänt att någon somnat…

Prislista

Ortobionomi

60 min/behandling

795:-

90 min/behandling (efter överenskommelse)

995:-

Lymfmassage

90 min/behandling

995:-

Avstressande massage

10 min fotbad + 60 min massage/behandling

10 min fotbad + 90 min massage/behandling

795:-

995:-

Du får alltid var 10:e behandling till halva priset.

Vi har kunder som kommer tillbaka regelbundet för behandling. Var 10:e behandling är med 50% rabatt. Du kan blanda de olika behandlingarna som du själv önskar.

Betalning

Du kan betala med swish eller kontant hos mig på Östergårdens Friskvård.

små blommor på rad

Vem drömmer inte om att få må som

Stålkatten!

Många som går omkring med smärta och värk kan bli hjälpta!
Tänk vilket härligt liv att kunna gör allt en vill! Kanske du kan komma dit, kanske ortobionomi kan hjälpa dig.

Ortobionomi har hjälpt många som känner att de redan provat allt!

Känn dig som stålkatten

Vill du boka en behandling?

Du kan alltid ringa mig på 072-449 48 55 Är det svårt för dig att ringa dagtid, så fyll i formuläret så kontaktar jag dig via mejl.