Vad är ortobionomi

Ortobionomi är en mycket framgångsrik och effektiv behandlingsmetod mot värk och muskelsmärta som än så länge inte är så känd i Sverige. Ibland sker det en låsning i muskeln mot muskelminnet, då spelar det ingen roll hur mycket man försöker manipulera, massera eller stretcha för att få den avspänd. Eftersom låsningen ligger kvar i hjärnan så återgår muskeln till det spända läget igen. Ortobionomin är genialisk på att låsa upp låsningar mot muskelminnet, dessutom med ett varaktigt resultat då ortobionomin följer kroppens eget flöde och endast öppnar upp för kroppens självläkning. Kroppen vet vart den vill, kroppen vill läka sig.

Med lätta kompressioner och rörelser på spända/låsta muskler under vissa sekunder går en ny signal till hjärnan som omprogrammerar muskelminnet så att gamla såväl som nya spänningar/låsningar i musklerna släpper och obalanser i skelett och leder korrigeras.

Inom Ortobionomin arbetar man MED kroppen, det är inga ryck eller knyck, utan man följer kroppens naturliga rörelse och flöde. Under behandlingen spänner man redan spända/”låsta” muskler lite ytterligare, när man sedan släpper går en ny signal till muskelminnet att helt släppa spänningen.  Flödet kommer igång, felställningar korrigeras och kroppen balanseras upp. Dock är muskelminnet ett starkt minne (vårt starkaste faktiskt) så kroppen/muskelminnet behöver påminnas några gånger för att riktigt få befäst att de spända musklerna nu skall vara avslappnade.

OrtoBioNomi betyder läran om den rätta rörelsen. Orto betyder korrigera, Bio betyder liv och Nomi betyder lag eller lära.

Jag ger klassisk ortobionomi och arbetar ”hands on” på problemområden samt områden som hänger ihop med problemet. Metoden utförs med mina händer och kunden behåller mjuka följsamma kläder på. Behandlingen utförs på en helkropps IR-madrass med integrerad varm stenterapi. Ametiststenarna frisätter negativa joner som påverkar kroppen positivt, infravärmen tränger djupt in i muskler och leder och har en detox-effekt.

De flesta kunder känner att det blir en lättnad redan efter första behandlingen och minst 80% av kunderna blir helt fria från sina besvär eller tillfredsställande bättre efter avslutad behandlingsomgång.

Antal behandlingar som behövs är svårt att säga, det beror på typ av problem, hur länge man gått med problemet etc. men för det mesta rör det sig om 3-6 behandlingar

Även om man känner sig helt problemfri efter första behandlingen rekommenderas två behandlingar ytterligare för att få bästa förutsättning för ett varaktigt resultat. Muskelminnet har annars lätt att falla tillbaka på hur det var tidigare.

Många kunder som provat det mesta har blivit hjälpta med Ortobionomi.

Ortobionomin upptäcktes av en slump av Osteopaten Dr. Lawrence H Jones i USA på 60-talet. Ortobionomi är en vidareutveckling av Strain and CounterStraintekniken.

Terapin är väl utbredd i bl.a. USA, Tyskland och Australien. Tyvärr har den kommit i skymundan här i Sverige till förmån för bl.a. Kiropraktik och Naprapati… men glädjande nog börjar Ortobionomin äntligen att spridas även här.

små blommor på rad

Vill du boka en behandling?

Du kan alltid ringa mig på 072-449 48 55 Är det svårt för dig att ringa dagtid, så fyll i formuläret så kontaktar jag dig via mejl.