Glada kunder

Jag har haft problem med värk i axlar och nacke i massor av år. 
Försökt avhjälpa det med olika träningsmetoder som jag fått från fysioterapeuter, svindyra kuddar, massage, kiropraktor; ja listan kan göras lång!
Vet inte riktigt vad som orsakat problemen från första början men jag har ramlat från träd som liten, halkat i trappor och slagit i ryggen, hoppat ut från andra våningen vid Stadtbranden; även här kan listan bli lång!!
Trodde under en lång tid att det var bara att lära sig leva med besvären och värken. Så fick jag höra från min syster att Karina skulle utbilda sig inom ortobionomi. Det lät spännande och jag visste inte någonting om denna metoden. 
Jag tog möjligheten att prova på och efter första behandlingen var jag besvärsfri för första gången på många många år, en obeskrivlig känsla!
Jag blev lite väl euforisk och gjorde ett projekt som gjorde att besvären kom tillbaka, men inte lika kraftigt som tidigare. Efter 10-15 regelbundna behandlingar har jag nu varit fri från värk i snart tre månader. 
Behandlingarna upplevde jag som ”enkla”, ingen smärta eller liknande känsla. Vid några tillfällen har jag fått ”ont”, typ träningsvärk. Aldrig något mer utan oftast en lättnad och en skön känsla när värken är väck!

Karina är en mycket varm och omtänksam och framför allt en kompetent ortobionom, alltid mån om mitt välbefinnande. Hon är fantastisk!

MONIKA FÄRDIGH 63 ÅR, BRÄMHULT

små blommor på rad

När jag gick till Karina för första gången var jag riktigt stel i både axlar, nacke och rygg. Något som jag har haft problem med en lång tid tillbaka. Efter att jag har varit där så har stelheten i mina axlar försvunnit helt och jag känner efter varje gång att det känns lättare i kroppen. Jag är super nöjd varje gång jag gått därifrån för jag känner att kroppen går åt rätt håll.
Jag har inte lika ont längre och tack vare övningar jag fått så går inte det tillbaka till det stela. Dessutom så har Karina ett fantastiskt bemötande och vill verkligen hjälpa till.

MARIA BLOMQVIST 22 ÅR, BORÅS

små blommor på rad

Kom med en diskpåverkan i ryggen. Fick ett antal behandlingar av Karina och känner mig mycket bättre. Benlängden är nu densamma. Har fått slänga flera par skor som jag har trampat snett i. Rekommenderas varmt! 

IRENE SAMUELSSON 60 ÅR, ANNELUND

små blommor på rad

Tack för en bra och jättehärlig avslappningsmassage.
Kan verkligen rekommenderas

ANNETTE BLOMQVIST 59 ÅR, TRANDARED

små blommor på rad

Jag kom för behandling av axel/arm, kunde inte få upp min arm över axelhöjd. Jag hade även problem med att jag fick kramp och domningar i lår och vader, speciellt på kvällen framför TV-n. Mina knän var inte heller så bra, troligen artros. Jag hade gått med dessa problem en längre tid. Karina sa att hon inte kunde behandla allt på en gång så hon började med axeln, veckan efter tog hon benen och vi körde på så varje vecka. Efter tredje behandlingen av axeln kände jag rejäl skillnad! Vi körde på! Sedan efter, tror jag, 5-e behandlingen på axel/arm kunde jag få upp armen! Gött! 🙂
Lår och vader tog tid, men är nu helt krampfria och domningarna är borta. Nu är det över ett halvår sedan jag var hos Karina och jag mår fortfarande jättebra! Knäna gick det tyvärr inte att göra något åt. Jag har primär artros, hade det varit sekundär artros hade jag kanske kunnat bli hjälpt.

JAN AQVILIN 64 ÅR, BORÅS

små blommor på rad

Kom till Karina pga allt som oftast olidlig värk framförallt i ryggens högra sida i höjd med skulderblad som jag lidit av mycket länge. Läkare har sagt att det är nervvärk pga operationer i detta område. Jag har blivit behandlad nu totalt 14 gånger. Jag kände redan efter ett par behandlingar att det blev en lättnad. Det har sakta gått framåt, jag känner mig på en smärtskala upp till 10 där 10 är så som jag mådde när jag kom till Karina och 0 är smärtfritt, att jag nu ligger på 2-3. Visst får jag jävligt ont ibland, men på det stora hela är jag mycket bättre!
Jag kommer att fortsätta gå hos Karina på underhållande behandling, inte minst för trevlig fikastund, hennes man är bra på att baka 😉  och vi, jag och min fru, har fått en fin kontakt med Karina under denna tid.

PER-OLOF VIKSTRÖM 82 ÅR, SJÖMARKEN

små blommor på rad

Jag var med min man Per-Olof, när han fick behandling. Jag satt där med min tejpade och ordentligt svullna fot. Ett drygt halvår tidigare slant jag när vår hund drog till i kopplet. Efter det fick jag mycket smärta i min fot. Sökte hjälp på vårdcentralen och träffade både läkare och sjukgymnaster, men ingenting hjälpte. När jag såg resultaten på Per-Olof tänkte jag att kanske kunde Karina hjälpa mig också. Redan efter första! behandlingen försvann mycket av smärtan och svullnaden gick ner så mycket att jag nu kunde ha mina vanliga skor igen! Underbart!
Nu är foten i stort sett bra, bara en envis lite sena under foten som besvärar ibland, men hoppas den ger med sig. Vi är så glada över den hjälp vi fått genom Ortobionomin så vi kände att Karina var värd en fin blomma 🙂 – hon blev jätteglad!

GERD VIKSTRÖM 77 ÅR, SJÖMARKEN

små blommor på rad

Vilken underbar eftermiddag vi fyra systrar fick hos fantastiska Karina i Östergården! Vi möttes av mycket värme, både från Karina och den varma högsommarluften, när vi kom fram till vackra Östergården! Karina hade ordnat det häpnadsväckande fint med frukt, dricka, kaffe med mera som stod till buds.
Efter information om massagebehandling och ortobionomi var det dags… Första syrran fick ett fotbad och sedan en halvtimmesbehandling under Karinas duktiga händer till mjuk och lugn musik. Så härligt och så avslappnande, under tiden satt övriga tre systrar och pratade, njöt av omgivningen och bara kopplade av på altanen. Och så blev det dags för nästa behandling och nästa….. Timmarna bara försvann och när vi åkte hem för att fortsätta vår träff med lite mat var vi otroligt nöjda och belåtna med ALLT!
Vi rekommenderar verkligen detta sätt att träffas och njuta på Östergårdens friskvård! Gammal som ung: låt duktiga och rara Karina ta hand om och mjuka upp era kroppar! Det är underbart – inte minst för ömma nackar, stela leder, artros, ryggont…. själen. Det var första besöket för tre av oss fyra systrar… men inte det sista! Kramar och Tack igen Karina!!

// THE READY SISTER’S träff på Östergården (med bl.a mig, Monica Färdigh 63 år, Brämhult)

små blommor på rad

Jag har gått på behandling hos Karina för mina ryggbesvär. Jag är opererad 3 gånger för spinal stenos. Senast 2014 och har sedan dess haft stora besvär med smärta i ryggen, när jag belastar ryggen t.ex. vid promenader. Jag har även domningar i fötterna och tårna. Jag har prövat laserbehandling, akupunktur och starka medicinger, inget har hjälpt. Nu har jag gått 12ggr hos Karina och det har blivit en viss förbättring från en smärtgräns på 10 ner till ca 6. Eftersom jag haft smärtor under så lång tid tror jag inte att jag kan bli smärtfri utan får vara nöjd med små förbättringar. I kombination med behandlingen tror jag att regelbunden styrketräning måste till för att förbättra min status. Jag har prövat det mesta för att minska mina ryggbesvär och jag tycker att Karinas behandling har gett resultat och förbättrat mig. Jag hoppas att det är bestående. Jag kommer att vid ev. behov ta nya behandlingar för att bibehålla nuvarande nivå. Tack Karina för dina behandlingar och ditt engagemang.   

KARL-ÅKE JOHANSSON 82 ÅR, BRÄMHULT 

små blommor på rad

En morgon i april förra året, på väg till gymmet, kunde jag inte böja höger knäled utan obehaglig muskelsvikt. Tappade kraft. Under ett samtal med närmaste granne nämnde hon att jag skulle kontakta Karina som jobbade med muskelminnet. Efter första träffen och behandling (efter några dagar/vecka) började det att kännas bättre. Vid läkarbesök och sjukgymnast konstaterade något som heter ”pirisyndrom” fick jag ett gymprogram som skulle hjälpa. Det hjälpte inte! Men efter några behandlingar hos Karina, både muskelminnesändring/massage började det släppa med obehagen i höger lår/vad. Har även efter samtal med Karina fått förståelse för hur musklerna jobbar med och mot dej. Skönt att ha hittat en väg ut att förbättra läget och må bra! 🤗

BILL BAKKEMOSE 70 ÅR, HEDVIGSBORG

små blommor på rad

Min fru var först på Östergårdens friskvård och fick en avslappnande helkroppsmassage som hon kom hem och berättade om som helt fantastisk. Hon berättade för mig om ortobionomibehandlingarna som man också kunde få där och tyckte att jag skulle prova. 
Jag hade en stelhet som bara ökat, i synnerhet under de fem senaste åren. Jag hade kramper i vänster axel och det har hållit på i 6 månader, det senaste hade det blivit helt olidligt.  Musklerna i nacken låste sig och det blev nästan som kramp när jag vred huvudet. Jag fick röra på huvudet som om jag vore stelopererad i nacken. Jag var också stel i hela kroppen och vaknade efter 4-5 timmars nattsömn och hade då så ont i kroppen att jag inte kunde somna om. Jag var tvungen att gå upp och ställa mig i duschen och duscha varmt 20-30 minuter för att leda upp kroppen. 
Men jag var skeptisk till ortobionomi, hade provat annan massage och naprapati tidigare utan att bli bra. Men kommer till Östergården och välkomnas av glada, positiva , varma Karina. Sedan får jag ingående berätta om mina problem som Karina antecknar i sitt block. Blir behandlad, funderar på om detta kan göra någon nytta? 
Kommer hem efter första behandlingen och första natten sover jag i 7 timmar. Har nu i 3 månader sovit 7-8 timmar och vaknat utan att vara stel. Axeln däremot var väldigt seglivad, 4-5 behandlingar innan spänningarna började ge med sig och sedan släppte de totalt. Efter hand har Karina hittat nya ställen där det varit spänt, men löst upp de spänningarna. Jag hade sedan uppehåll i fyra veckor. Var och fick en underhållande behandling den 18-e oktober. Har under denna månad haft lite återkommande spänningar som släppt av sig självt efter någon dag. Nu mår jag så bra att jag skall börja träna på ett gym, vilket jag velat göra tidigare men inte kunnat p.g.a. min fruktansvärda stelhet. Jag är mycket nöjd med resultatet!

Jag heter JOHN och är 69 år

små blommor på rad

Hade haft nackvärk som gick ned i ryggen, smärtan gick även ner i ben och lår. Haft problemen av och till i flera år men innan jag sökte hjälp på Östergårdens friskvård hade jag haft konstant ont länge och testat många olika behandlingsmetoder utan resultat. Jag provade även sjukgymnastik men då smärtade det ännu mer. Jag hittade Karina på Facebook och bokade tid direkt. Efter behandlingar hos Karina har jag blivit mycket bättre, är nu smärtfri! Rekommenderar verkligen detta! Karina är dessutom väldigt trevlig och det känns väldigt hemtrevligt hos henne. Hoppas att jag nu med hjälp av egenvård och Yoga ska kunna hålla mig smärtfri. Om inte, vet jag ju var hjälpen finns 
 
ANETTE BJÖRK 58 ÅR,  SJÖMARKEN 
 

små blommor på rad

Jag hade mycket värk som strålade ner i höger ben, även i vänster ibland. Jag hade tidigare blivit röntgad och fick besked att det var en skada på en disk som gav förträngning i ryggkanalen vilket gjorde att det strålade ner i benen. Jag hade även lite artros i höfterna. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till, jag hade ju såå ont och det påverkade mitt liv, men jag ville inte heller bli opererad. Jag läste om Östergårdens friskvård och att man där kunde få ortobionomi, det lät positivt, jag kände att jag ville ge det ett försök trots att jag provat en del alternativa metoder tidigare.Karina på Östergårdens friskvård gick igenom min kropp och jag hade mycket spända muskler och var sned i kroppen. Även axlar och nacke var spända och onda.
Efter tredje behandlingen kände jag att jag var mycket mjukare i nacken, kunde vrida huvudet 360 grader kändes det som 😉, det kändes även mycket bättre i mitt ben… jag var glad, kände hopp! Jag fick lite övningar att göra hemma… dom gjorde jag ”flitigt”. Efter fem behandlingar frågar Karina hur mycket smärta och värk jag generellt anser att jag har kvar. 50% uppskattar jag det till. Hälften av smärtan är borta! Helt underbart!
Nackbehandlingarna älskar jag, så mjuka och sköna, riktigt avkopplande.
Efter ytterligare några behandlingar anser jag att min smärta försvunnit med 60-70% ! Jag kan nu göra så mycket som jag inte klarade tidigare, min livskvalité har avsevärt förbättrats. Diskuterade med Karina och med tanke på mitt problem och min ålder kom vi fram till att detta kanske är det resultat som är möjligt för mig att få. Vi bestämmer att jag nu skall gå på underhållande behandling ungefär en gång i månaden, så att inte problemen kommer tillbaka. Jag vill ju absolut inte att min smärta ska komma tillbaka igen.
Jag har sedan dess tagit behandlingar med ca 1 månads mellanrum. Jag har en kropp som fungerar och mitt liv har blivit såå mycket bättre och gladare. Jag kan göra i stort sett ”allt” jag vill nu. Jag dansar, klipper gräs, krattar löv, röjer i min trädgård, stickar, badar och sover bra. Visst känner jag av vekryggen och axlar, nacke ibland när jag ansträngt mig mycket. Men det brukar gå över och de underhållande behandlingarna gör gott.

Jag vill även rekommendera den avstressande massage-behandlingen. Toppen!
Tusen, tusen tack för hjälpen! ☺️

 BIRGITTA ASPELIN 74 ÅR (men nu närmare 25 😉) BORÅS

små blommor på rad

Sökte mig till Östergårdens friskvård för att få lindring för min rygg. Min fru hade varit där och var nöjd så jag vill prova. Jag har haft konstaterade diskkompressioner/degenerering på två diskar i ländryggen och ett rejält diskbråck. Hoppades på lindring av följdfel som detta orsakade, bl.a. snedställning i kroppen och smärta i höger höft. Snedställningen blev bra efter ett par behandlingar och höftsmärtan försvann en kort tid efter sista behandlingen, ca 4 behandlingar. Jag är riktigt nöjd med resultatet och tänker återkomma för behandling i preventivt syfte. 

ANTONIO UICIC 59 ÅR, BREDARED

små blommor på rad

Jag hade värk i vänster höft men var skeptisk till en början, huruvida detta skulle fungera, men efter 5-6 behandlingar började jag märka tydlig skillnad i minskad smärt och ökad rörlighet. Efter den 10-e behandlingen försvann smärtan helt! Jag rekommenderar den här behandlingen då den har hjälpt mig och jag är nu 3,5 månader efter min senaste behandling fortfarande smärtfri. 

HANS-ÅKE ANDERSSON 71 ÅR, LÄNGHEM

små blommor på rad

Vill du boka en behandling?

Du kan alltid ringa mig på 072-449 48 55 Är det svårt för dig att ringa dagtid, så fyll i formuläret så kontaktar jag dig via mejl.