Vanliga frågor - FAQ

Frågor om ortobionomi

Ha på dig mjuka och följsamma kläder då du behåller dessa på under behandlingen.

Det är bra om du inte är stressad,  kanske du kan ge dig själv en liten stunds lugn och ro innan behandling. 

Du kan bidra till att flödet lättare kommer igång genom att vara så avslappnad som möjligt och fokusera på att andas lugnt hela vägen ner i magen & bröstkorg som vidgas vid varje andetag för att hjälpa till att syresätta musklerna.

För att tillgodogöra dig behandlingen så bra som möjligt skall du inte träna, löpspringa, yoga, stretcha etc de första 3-5 dagarna efter behandling. Kroppen arbetar under dessa dagar med signalerna som skickats till hjärnan/muskelminnet. Så det är bra om du kan undvika mer ansträngande aktivitet för kroppen under dessa dagar. 

 Det är svårt att säga, beror på vad man har för problem, hur länge man gått med det m.m. men generellt rör det sig om 3-6 behandlingar. 

Nej. Behandlingen utförs endast med mina händer, det är lätta kompressioner och rörelser, en del kunder slumrar till. Dock kan man få lite träningsvärk 1-2 dagar efter behandlingen.

Nej. Ortobionomi är en mycket mjuk behandlingsform och tar vara på kroppens inneboende intelligens, kroppen vet vart den vill. Vi följer kroppens egen rörelse och hjälper till att öppna upp där låsning av muskel ligger genom att lägga en liten kompression där, en ny signal går då till muskelminnet som nu reagerar på denna nya signal och släpper spänningen, när det sker åker den gamla, låsta, spänningen med. Det är kroppen själv som utför läkningen, Terapeuten hjälper endast kroppen att komma över det låsta muskelläget. 

Snillrikt och mycket effektivt! 

 Det är svårt att säga, beror på ditt problem. Ring mig och berätta så har jag större möjlighet att säga vad jag tror. Jag kan ju aldrig lova något men av erfarenhet så blir 8 av 10 kunder helt bra eller tillfredsställande bra.

Frågor om lymfmassage

Alla mår bra av lymfmassage som bättrar på ditt immunförsvar och ger kroppen en extra skjuts att hålla sig stark och frisk.  Läs mer under fliken Lymfmassage för tecken på trög lymfa.

Det är viktigt att du dricker ordentligt inför behandling! Du ska dricka 3-4 liter vatten/dag. Fortsätt att dricka mycket för att hjälpa ditt lymfsystem. Om du druckit för lite kan uttorkning uppstå som kan ge kramp i till exempel fötter och ben och det finns risk att du får huvudvärk efter behandlingen.

  • Om du går på en behandling som sänker immunförsvaret, som starka cellgifter eller strålning. Men när du är klar med din behandling kan det vara extra viktigt med lymfmassage för att återställa immunförsvaret. 
  • Rosfeber 
  • Svagt hjärta 
  • Gravid innan v.15  
  • Har du en sjukdom du behandlas för och känner dig osäker på lymfmassage ska du rådfråga din läkare. 

Frågor om avstressande massage

Trosor/kalsonger går alldeles utmärkt att behålla på. Vill man gärna behålla bh-n på går det också bra, förutsatt att det är en bh som går att knäppa upp i ryggen. (Annars blir det ingen bra ryggmassage) Skönast och bäst flöde i massagen får man dock om man tar massage utan bh.

Självklart! En del tycker t.ex. inte om att få massage på fötter och tår, säg bara till mig så får du istället mer massage på något annat ställe, du får önska 😊

Allmänna frågor

Ja, det går fint. Du får ett kvitto av mig som du kan ge din arbetsgivare för avdraget. Det gäller både ortobionomi, avstressande massage & lymfmassage.

Östergårdens Friskvård är dessutom anslutet till epassi om din arbetsgivare nyttjar detta. 

Jag är inte omöjlig, diskuterar vid behov gärna en lösning för behandling på helg eller kvällstid. Är du morgonpigg så är jag också det 🙂

Ja. Det är endast ca 30 meter att gå, sedan är det några trappsteg.

Det går bussar till Sparsör, men från hållplatsen är det ca. 25 minuters promenad, mestadels uppför.

Ombokning ber vi er göra minst 24 timmar innan utsatt tid. Men ibland så händer saker som ingen kan styra över och då försöker vi lösa det tillsammans även om det är med kort varsel. Kontakta mig så snart du kan.

Det går jättebra att komma lite tidigt! Vi har ett trevligt väntrum med kaffe, te och något gott till det.

Är det fint väder går det utmärkt att slå sig ner en stund på altanen och njuta av grönskan. 

Kör det ihop sig och du kommer efter utsatt tid gör jag vad jag kan för att ge dig en så bra behandling som möjligt ändå.

Östergårdens Friskvård ligger i Sparsör på Anders Danielssons väg 6.

Oftast fungerar det bäst att söka på gårdsnamnet, Östergården Ekeslund 6 i Sparsör för att få rätt vägbeskrivning.

Viktigt dock att skriva även Sparsör då det finns fler gårdar med detta namn.

Åker du från Borås centrum tar resan hit ca 15 minuter, att köra över Brämhult/Hyberg är en bra väg, vacker och utan trafikljus 😉

Ring mig om du blir osäker på vägen, jag har koll på min mobil när jag vet att en förstagångskund är på ingång 🙂

Vill du boka en behandling?

Du kan alltid ringa mig på 072-449 48 55 Är det svårt för dig att ringa dagtid, så fyll i formuläret så kontaktar jag dig via mejl.