Vem är jag

Karina heter jag,

är född -62 och bor i Sparsör där jag även har min praktik i ett litet hus på gården. Jag bor med min man Ulf och vår hund Elliot och katt Simba. Vi har tre vuxna, nu utflugna barn.

Varför arbetar jag med Ortobionomi?

Karina Karlström Svensson

Intresset för hälsa och friskvård

har jag haft hela livet även om jag inte arbetat med detta förrän på senare år.
Intresset för Ortobionomi uppkom efter att jag själv skadade mig rejält i en fallolycka. Jag slant på en berghäll, båda benen for upp i luften och jag slog bäcken och ländrygg rakt ner i berget. Nu slår jag ihjäl mig! var tanken mitt i fallet…

En olycka händer lätt

Tiden läker inte alla sår...

När jag väl låg där kände jag att kroppen "funkade" och jag reste mig upp och tänkte "underbart att jag är så stark - det här klarade jag fint". Jag hade inga besvär efteråt.
Men ett drygt år senare fick jag mer och mer smärta i ländryggen. Till slut gjorde det så ont att jag inte gick med mitt vänstra ben först nedför trappor. Jag kunde inte springa och jag kunde inte stå på det vänstra benet för att ta på en strumpa. Jag kände mig handikappad, det var inte roligt att känna sig så begränsad och dessutom ha smärta till och från varje dag. Just då kopplade jag inte detta till mitt fall på berghällen… jag började fundera på om det kunde vara något annat… i värsta fall en tumör.

Så ledsen…

Jag kände mig så nedslagen när jag gick därifrån…

efter att läkaren på vårdcentralen sagt att jag hade artros och att jag fick leva med detta. Artrosen satt på ett sådant ställe att det inte gick att operera bort. Värktabletter och eventuellt lite sjukgymnastik blev ordinationen. Jag visade läkaren vad jag sett i spegeln, att det ena höftbenet gick högre upp än det andra. Kan det spela in frågade jag – ”nej, det är livet” svarade läkaren mig. Jag var dryga 50 år. Skulle jag verkligen behöva leva med denna smärta resten av mitt liv? 

Men skam den som ger sig, något måste väl finnas att göra tänkte jag och bokade tid hos en kiropraktor. Jag tog 5-6 behandlingar men tyvärr. Jag provade även naprapati & osteopati men även här utan märkbara resultat… jag började misströsta. 

Efter en tid fick jag höra av min svåger att han varit hos en Ortobionom med sin ischias som han haft problem med och sökt för i många år. Ortobionomin hade gett så mycket bättre resultat än tidigare behandlingar. Han berättade även att han hade en kompis som stod inför en nackoperation som han helst inte ville göra… han slapp operation efter att ha tagit Ortobionomibehandlingar!!! 🙂

Jag tänkte, detta måste jag också prova!

Sagt och gjort, jag bokade tid för en behandling med ortobionomi

Att höftbenen satt olika högt var en del av problemet. Det resulterade i att det ena benet var 2 cm längre än det andra. Detta hade orsakat artrosen. När jag föll blev det ett trauma i kroppen, muskler drogs samman med kraft för att skydda inre organ och mycket låg fortfarande kvar i spänt läge vilket snedställde skelettet / höftpartiet detta resulterade i att skelettdelar kom så nära varandra att de började  ”gnaga” mot varandra och till slut utvecklades artros.

Karina och Elliot

Lång väg att gå

Jag tog 6 behandlingar med mindre, dock ej varaktiga resultat.

Under denna period hade jag urusel ergonomisk arbetsmiljö. Ortobionomin är fenomenal på att låsa upp låsningar i kroppen, men kroppen måste mellan  behandlingarna få tid att läka och inte utsättas för påfrestningar. Efter 6:e behandlingen var det semestertid… Min kropp fick vara ”fri” – då hände det otroliga: Jag blev helt smärtfri! Det var som att det bara låg där och väntade på att få blomma ut! Jag var såå glad! 

 

Jag vägrade att ge upp

Jag tog ytterligare några behandlingar för att befästa muskelminnet

Min kropp var som ny efter semestern – det ville jag få behålla! Jag tog några behandlingar ytterligare för att riktigt befästa i muskelminnet att musklerna nu skall vara avslappnade. Dessutom sa jag till min chef på skarpen att nu MÅSTE jag få ett höj- och sänkbart skrivbord.

Men vad hände egentligen med artrosen? Den finns kvar, men eftersom jag inte längre är sned i höften/ländryggen besvärar den mig inte. Jag har efter detta fått må bra ☺️  Endast vid 2 tillfällen, oftast när jag gjort något tokigt som halkat och ramlat, har jag känt att smärtan kanske är på väg tillbaka och då har jag bokat en tid och blivit korrigerad igen. Ortobionomin har verkligen gjort en enorm skillnad för mig! Jag är så glad att jag var envis och inte gav upp.

Jag kände efteråt att jag ville berätta för ALLA om denna fantastiska behandlingsform som i stort sett ingen hört talas om. Sedan började en tanke gro i mig. Tänk om jag skulle kunna hjälpa andra att bli av med smärta så som jag själv blivit hjälpt? Ett antal år senare öppnades den möjligheten för mig och det känns fantastiskt.

8 av 10 har blivit helt bra eller tillfredställande bättre…

Jag undersökte marknaden och fann den mycket meriterade kroppsterapeuten Melker på Muskeltören i Växjö. Han har bl.a. 30 års erfarenhet inom Ortobionomi och är mycket eftertraktad som terapeut. Han hade då sökt och fått licens till att utföra denna utbildning.

”jag använder mig nästan bara av ortobionomi idag… det är ju det som ger resultat”/ Melker.

Jag hade sedan innan en massageutbildning från Axelssons i Stockholm och jag har läst anatomi vid sidan om ortobionomiutbildningen på Sveriges Utbildningscenter i Solna.

Under utbildningen har jag gett många elevbehandlingar och återigen slagits av vilken fantastisk behandlingsform detta är. 8 av 10 har blivit helt bra eller tillfredställande bättre efter behandlingarna.

Det är verkligen så roligt att kunna hjälpa människor bli av med sin smärta!

Maj -22 utbildade jag mig till Lymfmassör på Axelssons i Stockholm. Det blev en riktig vinstlott för mig själv då jag 2 månader efteråt till min stora förvåning upptäckte att jag plötsligt kunde äta allt utan att få problem med magen. Min över 20 år gamla tarminflammation hade läkt ut! 🙂 

Okt -23 Utbildade jag mig även inom Koppning på Axelssons i Stockholm.

Vill du boka en behandling?

Du kan alltid ringa mig på 072-449 48 55 Är det svårt för dig att ringa dagtid, fyll i formuläret så kontaktar jag dig via mejl.